icon

YOU MATTER!

Misiunea noastră

Statisticile privind abuzul fizic sau emoțional sunt deosebit de îngrijorătoare în România. Majoritatea cazurilor nu sunt raportate nici de victime, nici de martori, dacă aceștia există. De multe ori, autoritățile află despre cazurile de abuz și iau măsuri când este prea târziu.

0
de copii români au fost abuzați în 2021
0 +
dintre aceștia au fost abuzați sexual
0 %
din abuzurile sexuale se întâmplă în familie
0 %
din copiii abuzați sexual sunt fete
0 %
din victimele violenței domestice sunt femei
0 %
din abuzurile sexuale față de femei au fost raportate

Suntem aici pentru tine

Victimele abuzului, fie că este vorba despre violență domestică, de abuz emoțional sau de agresiune sexuală, rămân cu sechele pe viață. Foarte multe dintre acestea se confruntă cu depresie sau tulburări precum stresul posttraumatic, iar în unele cazuri se recurge chiar la sinucidere.

Prin Asociația You Matter vrem să ajutăm cât mai mulți oameni care trec printr-un asemenea coșmar să înceapă o nouă viață și să se bucure de ea.

Viziunea noastră

Prin intermediul proiectului nostru, dorim să eliminăm cât mai mult posibil cazurile de abuz, fie vorba despre copii, adolescenți, adulți sau bătrâni. Vrem să ajutăm cât mai multe victime să își facă vocile auzite, anonim sau public, și să batem alarma.

Nu ne dorim doar să susținem victimele care au trecut deja prin experiențe traumatizante, ci și să expunem această problemă majoră și să creăm o schimbare de mentalitate, prin care să împiedicăm ca astfel de cazuri să se mai repete. Ne dorim o Românie fără abuz.

Valorile noastre

Înțelegem că este dificil pentru victima unui abuz să vorbească despre asta. De aceea, asigurăm confidențialitatea și anonimatul când cineva apelează la ajutorul nostru. Cazurile sunt făcute publice doar dacă victima dorește acest lucru.

Cazurile de abuz nu sunt doar niște statistici. Fiecare caz reprezintă un om care a suferit, o viață prețioasă ce trebuie salvată și schimbată în bine. Depunem suflet în fiecare caz aparte și vedem, în primul rând, omul.

Împreună suntem mai puternici. Cu cât mai multe cazuri de abuz sunt raportate, cu cât mai mulți oameni aleg să vorbească despre asta și cu cât mai multe victime sunt ajutate, cu atât mai mare va fi impactul și schimbarea.

Echipa You Matter este formată din oameni care oferă de mai mulți ani sprijin pentru victimele abuzului de orice fel, de aceea vei avea parte de o asistență de calitate, oferită de profesioniști.

Echipa

Hai să facem diferența împreună

Cum ne poți ajuta

Oferă o mână de ajutor oamenilor aflați la ananghie. Poți dona orice te lasă inima – produse alimentare neperisabile, produse de igienă, haine și încălțăminte, produse de curățenie etc.

Deseori, oamenii supuși abuzurilor sunt sau pot rămâne fără sprijin financiar. Acesta este un stres în plus, pe lângă experiența traumatizantă prin care au trecut deja. Tu le poți ușura povara.

De cele mai multe ori, victimelor le este teamă sau rușine să spună ce li s-a întâmplat. Dacă ai fost martorul unui abuz sau ai auzit despre un astfel de caz, nu sta deoparte. Ajută-ne să facem dreptate!